Znani polscy kucharze ze wspólnym kanałem na YouTube!

Znani polscy kucharze ze wspólnym kanałem na YouTube!

Zarówno zdrowe żywienie jak i ogólnie kulinaria to bardzo chwytliwy temat zarówno w starych jak i nowych mediach. Telewizja już teraz przepełniona jest programami o gotowaniu, coraz więcej pojawia się ich także w sieci. Niedawno do życia został powołany nowy projekt - Tuba Smaku, który zrzeszać będzie polskich kucharzy znanych już od jakiegoś czasu na platformie YouTube.




Kanał Tuba Smaku został założony 3 lipca 2017 roku i jak do tej pory pojawiło się na nim 11 materiałów związanych nie tylko ze smacznym, ale i niezwykle estetycznym przygotowywaniem potraw. Twarzami programu będą Pascal Brodnicki (główny pomysłodawca), vegeTABLE, Żywiciele, Agnieszka Mielczarek oraz UMAMI. Wszyscy ci twórcy posiadają również własne kanały na YouTube i także tam równolegle pojawiać się będą ich inne materiały. Wiele wskazuje na to, że ekipa ta z czasem może się jeszcze powiększyć. Można liczyć także na gościnne występny innych mniej lub bardziej znanych osób zarówno ze świata showbiznesu, ale i nie tylko.



Tuba Smaku reklamuje się także jako producent kulinarnych materiałów filmowych. Na kanale możemy znaleźć informacje, że jako ekipa są otwarci na współpracę z różnymi osobami i produktami, dysponują własnym studiem oraz że są gotowi nieść pomoc i wsparcie jako specjaliści z dziedziny tworzenia programów kulinarnych.

Wiele mówi się przy tym projekcie o odkrywaniu nowych kulinarnych talentów, że duży nacisk położony będzie na warstwę edukacyjną programu - bez względu na poziom zaawansowania każdy powinien znaleźć tu coś dla siebie. Póki co są to dopiero początki. Jak bardzo rozwinie się kanał i w którą stronę pójdzie ze swoim kontentem, przekonamy się zapewne już w najbliższych miesiącach.

avatar

Piotr Gołaś

Student administracji, fan Królewskich, miłośnik uniwersum Tolkiena, muzyki z lat '80 oraz gier - szczególnie na starego Pegasusa. W wolnym czasie lubi napisać tekst z dowolnej dziedziny szeroko rozumianej popkultury.