TikTok z nową funkcją sprawdzenia, kto oglądał nasz profil

TikTok z nową funkcją sprawdzenia, kto oglądał nasz profil

TikTok dodał kilka dni temu nową funkcję, która zelektryzowała społeczność korzystającą z aplikacji. Mowa o opcji, która pozwala na sprawdzenie tego, kto oglądał nasz profil. Jak ją włączyć?


"Historia przeglądania profilu" to nowa opcja, która w ostatnich dniach została oficjalnie wprowadzona wśród użytkowników aplikacji. Pozwala ona zobaczyć, kto przeglądał w ostatnim czasie nasze konto. Funkcja domyślnie jest wyłączona, więc aby ją włączyć należy przejść do "Ustawień i prywatności", następnie przejść do sekcji "bezpieczeństwo", włączyć opcję "wyświetlenia profilu" poprzez przesunięcie suwaka przy "historii wyświetleń profilu" w tej zakładce.

Źródło: Metro


Jeśli opcja zostanie wybrana, po wejściu w nasz profil w prawym górnym rogu znajdziemy ikonkę oka. Po jej wybraniu wystarczy wybrać "wyświetlenia profilu", a nam zostaną ukazane konta, które przeglądały nasze konto.

Warto przy tym zaznaczyć, że na liście kont zostaną wyświetlone tylko te, które także mają włączone tę opcję. Oznacza to zatem, że inni nie zobaczą, że przeglądamy ich profil, dopóki sami nie używamy opcji "historii wyświetleń profilu".

 

Co uważacie o nowej funkcji? Skorzystacie z niej kosztem tego, że inni będą widzieli, że przeglądacie ich profil? Piszcie!


Kuba Chudziak

Współzałożyciel portalu APYnews. Zainteresowany tematyką wideo w internecie oraz influencer marketingiem od blisko 10 lat.